Hemsidor www

Målarkurs för hela dig!

tokalynga bäck

Inga förkunskaper krävs -bara lust att upptäcka och vilja att utvecklas. På förmiddagarna arbetar vi med måleriuppgifter för att lära mer om bildens språk. På eftermiddagarna finns utrymme för eget måleri. Perspektiv, komposition, färgblandning och bildanalys är några av de moment som ingår. Om vädret tillåter målar vi ute i den vackra naturen annars inne. Målar gör du med eget material eller köp en nybörjarsats för äggoljetemperamåleri. I den ingår 25 små burkar pigment 30 ml, 5 penslar, 1,5m grundad linneduk, linolja och ägg. Måste beställas i förväg! Du kan läsa mer under rubriken Färglådor.

Pedagogik

För mig handlar måleri om att lära sig att SE. Att verkligen se världen, den yttre och den inre, och att berätta om den. Jag ser måleri som ett eget språk. Ett starkt och direkt språk. Det viktigaste för att lära sig måla är nyfikenhet och uppmärksamhet. Resten utvecklas med tiden. Kanske bubblar du av bilder som du vill förmedla -bra! Då har du en ände att börja i. Tränandet av tekniker blir en naturlig följd när man vet vad man vill förmedla utan att bli missförstådd eller förringa budskapet. Kanske har du ingen aning om vad du vill berätta om men ändå har du en längtan efter färg eller form -bra! Det är en minst lika bra ände att börja i. Att experimentera med form och färg är att ge sig ut på en upptäcktsresa som om du har sinnet öppet otvivelaktigt kommer att leda dig in i en bildvärld som är intressant inte bara för dig utan också för andra "upptäcktsresanden". En väg in i måleriets värld är att iakta naturen eller föremål. Du tränar både ditt seende och tränar måleriteknik på samma gång. Det jag hoppas att du ska ha med dig efter en helgkurs är framför allt mod, lust och tillräckligt med teknik för att fortsätta där hemma. En kurs kan vara en kick att komma igång med något som du hittills inte kommit till skott med på egen hand. Vi går igenom några viktiga grunder under kursen. Du hinner känna att du inte bara "provat på" utan också kommit in en bit på vägen.

Upp

Färglådor

färglåda med penslar
Färglådorna innehåller 25 burkar a 30ml. konstnärspigment med hög ljustålighet.
Sex mindre penslar och en på 25 mm.
1,5 m /140cm målarduk

Detta startpaket kostar 1100 kr och behöver beställas fyra veckor före kursdatum.

Du kan naturligtvis ta med dig eget material till kursen. Kanske du vill arbeta på redan uppspända dukar, sådana finns dyra av högre kvalitet i färgaffärer som säljer konstnärsmaterial eller billigare av lite lägre kvalitet (men helt OK! I varje fall de lite tjockare varianterna!) på Claes Olsson.
Jag arbetar med äggoljetemperafärg och tycker om de möjligheter till att arbeta både snabbt och lager på lager, lasyrmåleri. Därför är det det material jag väljer att undervisa om. Vill du hellre arbeta med något annat material så går det bra.
Målartrasor, burkar och linolja och ägg finns så mycket du behöver under kursen.

Upp

Morgonmeditation

Meditation är ett fantastikt verktyg för att träna sin uppmärksamhet och öka sin självkännedom. Vi lever i ett sådant brus av intryck att många av oss trubbas av med åren. Meditation är en metod som kan hjälpa dig att öppna dina sinnen och öka närvaron i nuet. Meditation är en förvånansvärt snabb metod, redan efter några månaders regelbundet utövande märkte jag resultat. Nu har jag regelbundet, en gång om dagen, i fyra år mediterat men förstår att jag är en fullkomlig nybörjare. Jag hoppas ändå kunna förmedla några enkla grunder så att du sen kan söka dig vidare om du vill fortsätta att meditera. De direkta effekterna som jag önskar att du ska få uppleva är ett större lugn och ökad fokuseringsförmåga, kontakt med dig själv. Vilket hjälper dig när du målar. Till meditationspassen behöver du något att sitta på en kudde eller en rullad filt t.ex.

Frigörande dans

Efter all introspektion som både måleri och meditation innebär är det underbart och välgörande att få röra på sig. Kroppen har sina egna behov och uttryckssätt. Tanken med denna kurs är att erbjuda tillfälle till att njuta av balansen som uppstår när man ger både kropp och själ vad de behöver.

Upp

Vegetarisk mat -till största delen ekologiskt odlad, serveras under hela vistelsen. Maten är en källa till näring och njutning. Söker du vägar till balans och harmoni så är maten viktig.

Upp

Bor gör vi på olika ställen på olika kurser men alla har det gemensamt att den vackra naturen finns runtikring.

Du kan delta i en kurs eller gå flera. De innehåller alla grundläggande bildundervisning och grunder för meditation men är olika utformade allt efter naturens växlingar. Genom att öppna våra sinnen för livets rytmer hittar vi vår plats och del i världen. Läs mer om varje delkurs under de olika årstidsrubrikerna Vinter , Vår , Sommar , Höst

Kontakt